Inredning – East meets West

Saltstänkta klippor, charmiga trähus, fiskelägen kantade med sjöbodar, Nantuckets milslånga vita stränder ocH cederklädda vackra hus på sanddynerna längs havsbandet. här hittar göteborgsparet Per och Karin Ström inspiration till sin inred-ningsstil som saluförs genom det egna företaget OCEANHOUSE. Nautiska motiv och vita rustika möbler representerar OCEANHOUSE marina inredningsstil.

Inspirationen förstärks av vackra bilder i kustnära miljö. På OCEANHOUSE möts verkligen amerikansk östkust och svensk västkust. Mötet personifieras av makarna Ström som startade företaget 2006. Per och Karin var så förtjusta i stilen att de började tillverka möbler för eget bruk, andra ville köpa av dem och succén var ett faktum. Numera finns OCEANHOUSE produkter i ett 40-tal noggrant utvalda butiker i Sverige, Norge, Finland och även USA.

Vad är karakteristiskt för era new england-möbler?
– Det är mycket vita möbler med inslag av blått och rött. Vackra sovrumsmöbler, glasbord, praktiska hyllor, rustika matsalsbord, trä-tavlor med nautiska motiv. Möbler som andas New England. En härlig kustnära stil med mycket ”shabby white” kombinerat med starka signalfärger, ofta i form av marina flaggor och fyrar, förklarar Karin.
– Vi har tillverkat dessa möbler för hand sedan starten för att få den rätta, lite råa och grova känslan, berättar Per. Intresset för dessa möbler har växt enormt och nyligen kompletterades sortimentet med en textilkollektion med kuddar i nautisk stil.

Till vilka hus passar era möbler?
– Naturligtvis i den vackra villan i New England-stil, men lika mycket i skärgårdshuset eller i sjöboden. Många bygger hela sin inredning runt detta tema oavsett var man bor i landet men populärast är det vid vattnet, berättar Per passionerat.

Hur startade ni detta?
– Efter många års resande i våra tidigare jobb och otaliga besök i kustnära miljöer runt om i världen, väcktes mycket inspiration och många av idéerna föddes. Allt startade med möbeltillverkning för eget bruk då vi föll pladask för stilen.

Per som är en kunnig fotograf har själv tagit de bilder som företaget använder som inspirationsbilder i sin marknadsföring.  Bilderna är tagna på platser som Nantucket, Hilton Head Island, Newport, Plettenberg Bay men även bekanta miljöer längs
Sveriges kuster.

Läs mer på www.oceanhouse.se

TEXT: MIKAEL TORSTENSSON
FOTO: OCEANHOUSE

2017-09-05T11:27:23+00:00