Med inspiration från New England


Inspirationen kan man inte missta sig på. Detta hus kunde ligga norr om New York i USA, i det område man brukar kalla New England. Den liggande vita fasadpanelen, de vackert arbetade trädetaljerna, den där självklara elegansen som kommer från ett formspråk och en designstil som formats i århundranden.

Faktum är att inspirationen till de vita husen med kolonnliknande trästolpar kommer ända från de gamla grekerna med en släng av det antika Rom. En stil som växte sig stark och blev den dominerande i de nya kolonierna i Nord Amerika. Idag känner vi den främst från de pittoreska städerna i New England. Stilen gifter sig fantastiskt väl med vårt skandinaviska formspråk då den liknar vår skärgårdsstil men med en internationell aura

INTERNATIONELL AURA
Detta hus är ett möte mellan det koloniala och nordiska. Den maffiga fasaden öppnas upp till en fantastisk innergård på baksidan. Den är naturligt inramad av husets vinklar och ett vackert poolhus med matsal och uteplats med en öppen spis i natursten. Poolområdet är som gjort för lata dagar i solen och kvällar fyllda av gäster. Uteplatserna under smakfulla pergolatak ger ett romantiskt intryck och skvallrar om hantverkskunnande hos arkitekt och snickare. Poolområdet är som hämtat från en film. Man väntar sig nästan möta någon av Hollywoods alla stjärnskådespelare ledigt klädd med en drink i handen.

EXTRA ALLT
I detta hus har man inte sparat på något. Det generösa köket har material av yttersta kvalitet. Luckorna går i smakfull, klassisk herrgårdsstil och bänkarna är klädda i marmor. I direkt anslutning till köket ligger en elegant matsalsdel som i sin tur har stora franska dörrar ut till poolområdet. Inne och ute smälter samman till en helhet. Köket har även direktkontakt med vardagsrummet med stora utrymmen för social samvaro. Här finner man både tv-soffa och en öppen spis. En ståtlig trappa med balustradliknande räcke av bästa hantverkssnitt leder upp till andra våningen.

MASTER BEDROOM
I en egen flygel på bottenvåningen finns familjens spatiösa master bedroom med glasdörrar rakt ut till poolen. Denna sovrumsflygel innehåller även ett stort badrum med marmorklädd dusch, en väl tilltagen walk in closet och en bastu med inredning av exklusivt trä. På nedervåningen finns även en groventré med rymlig förvaring och ett smakfullt kontor att dra sig tillbaka till för arbete och studier, samt husets huvudentré med tillhörande gästtoalett och kapprum. På nederplan hittar vi också ett rymligt rum för klädvård utrustat med tvättmaskin och torktumlare.

DEN YNGRE GENERATIONENS DOMÄNER
På andra våningen finns många möjligheter till avkoppling och gemenskap. Här huserar familjens yngre garde. De sociala ytorna är stora, här kan man både spela pingis och titta på tv. Om inte det räcker så kan man titta på film i ett biorum med väldiga skinnfåtöljer och professionellt ljudsystem. Biorummet är stort som en mindre lägenhet. På andra våningen finns även de rikligt tilltagna barnrummen som närmast liknar minisviter. Badrummet på andra våningen har ett stort badkar, dusch och takfönster som ger ett härligt ljus. Detta är ett hem byggt för det goda livet för hela familjen.

 

Text: Mikael Torstensson
Foto: Örs Gubas

Läs mer om huset här…

2021-12-07T11:27:18+00:00