Vi byggde ett svart New England-hus

Lena och Kenneth, berätta kort om era tidigare boenden.

– Vi hade ett trevligt hus på sjösidan i Bellevue i Malmö som vi sålde för att flytta till en fantastisk lägenhet i västra hamnen i Malmö. En takvåning med utsikt över sundet. Vi trivdes bra i lägenheten men saknade trädgården i vårt villaboende. Vi hade ett trevligt fritidshus i Åhus som vi tänkte renovera, bygga ut och vinterbona då vi kände behov av att fly staden då och då även vintertid. Det visade sig dock att sommarhuset var i för dåligt skick så vi bestämde oss för att riva det och bygga ett nytt hus.

 

Hur kom ni i kontakt med Willa Nordic?

– Det var väldigt naturligt att ta kontakt med Willa Nordic då vi var intresserade av New England-stilen. Vi hade sett annonser från Willa Nordic med ett stort vitt New England-hus och blivit väldigt förtjusta i det. Stadsplanen tillät inte att vi byggde ett så stort tvåvåningshus på vår tomt utan vi  behövde hitta en annan lösning och det var det ju inga som helst problem att göra tillsammans med Willa Nordic, visade det sig. Vi tog kontakt med Willa Nordic här i Skåne och träffade Jonas Nordström som är en av Willa Nordics representanter i regionen. Jonas är en lysande säljare som vi fick stort förtroende för. Han hade många idéer som födde ett kreativt samarbete. Dessutom erbjöd han en fantastisk service. Sedan kom arkitekten in i bilden och gjorde en skiss på huset efter våra önskemål och han fattade direkt våra intentioner. Den skiss som arkitekten sedan presenterade blev vi väldigt entusiastiska över. Han hade fångat in våra önskemål och tankar runt vårt nya hus med stor professionalitet. Det gamla husets själ fanns kvar, fast i en ny New England-inspirerad version. Vi var glada och grannarna blev glada när de såg resultatet – det gamla sommarhuset i en ny tappning.

Vad ville ni ha av ert nya boende?

– Dels designen och New England-stuket. Vi hade samtalat runt detta mycket och skaffat flera böcker om New England-hus. Barnen har blivit stora och skaffat egna familjer så vi ville ha ett så pass stort sommarhus att alla kunde komma till oss samtidigt. Sedan skulle det som sagt vara vinterbonat, så vi kunde använda huset året om.

 

Varför valde ni Willa Nordic?

– Vi visste att Willa Nordic var ett husföretag med hög kvalitet. Den känslan hade vi runt företaget redan innan vi tog kontakt. Någon menade också att Willa Nordic hade en högre klass än andra hus-leverantörer. Vi upplever att vi fått kvalitet och är oerhört nöjda. Det var aldrig några problem med Willa Nordic oavsett vad vi ville ändra på eller göra.

Vi ville sätta vår prägel på huset samtidigt som det gamla husets själ fanns med, och det upplever vi att vi med Willa Nordics medarbetares hjälp har lyckats med. Med hjälp av Willa Nordic har vi fått  det unika hus som vi drömde om.

 

Vad är ni mest nöjda med?

– Allt, helheten både exteriört och interiört. Vi fick precis det huset som vi ville ha. Det funkade oerhört bra i alla led från den första kontakten med Jonas Nordström och arkitekten fram till huset stod klart på tomten. De entreprenörer som Willa Nordic arbetar med är de allra bästa har vi förstått. Detta är oerhört viktigt för ett kvalitetsföretag som Willa Nordic. Byggmästaren gjorde ett fantastiskt arbete med hög kvalitet rakt igenom, det betalar man gärna några kronor extra för. Byggarna tillförde flera idéer som vi inte tänkt på och som gjorde resultatet ännu bättre.

Som kund ser man helheten i byggnationen, från första kontakten med säljaren, via arkitekten, hus-tillverkningen och byggmästarens jobb. För att man ska känna sig nöjd måste alla leden fungera och det har vi upplevt att de gjorde.

 

Vad har ni för bild av Willa Nordic idag?

– Vår bild av Willa Nordic är att de har enormt hög kvalitet och en professionell hantering rakt igenom. Vi är mycket imponerade av hur företaget har hanterat och bemött oss som kund. Vi har gjort ett antal byggnationer genom åren men detta är det som fungerat bäst av alla.

Läs mer på www.willanordic.se

Text: Mikael Totstensson

Foto: Christoffer Olofsgård och Göran Ullin

2019-11-08T16:00:24+00:00